Pretraga

Srpski pečat u Kuršumlijskoj Banji

Počela je serija turnira u Kuršumlijskoj Banji, u kojoj nas očekuje ukupno 43 turnira M15/W15, M25/W35, W50 i W75 kategorije u 23 takmičarske nedelje, prosečno sa 500 igrača po sedmici, a organizator je TK Ti lajn. Na startu je odmah i ispisana istorija. Od četiri finala, tri su pripala srpskim teniserkama i teniserima. 

Prvi su na programu bili turniri iz serije W15 i M15. Jedinu titulu koja nije završila u Srbiji odnela je Luiza Majer Auf Der Hajde iz Nemačke, koja je u ženskom singlu bila bolja od naše Anje Stanković 6:0, 6:2. U ženskom dublu slavila je naša Bojana Marinković u tandemu sa Bugarkom Julijom Terziskajom, a u finalu su bile bolje od holandske kombinacije De Koning/Hageman 6:3, 1:6, 10:5.

U konkurenciji muškaraca duplo slavlje za Srbiju. Naš Stefan Popović je opravdao ulogu prvog kosturaša i u finalu slavio protiv Moldavca Ilje Snitarija 6:4, 6:1. Dubl kruna pripala je našem tandemu Viktor Jović – Kristijan Juhas. Oni su od starta eliminisali favorite, a u finalu su bili bolji od rumunsko-japanske kombinacije Kazaku/Sueoka 6:1, 7:6 (7:3).

SINGL (Ž)

DUBL (Ž)

SINGL (M)

DUBL (M)