Pretraga

Najmlađi osvojili Olimp

Drugi Tenis 10S grand prix turnir iz serije Teniskog saveza Srbije održan je na terenima TA Tipsareviž u SC „Olimp “ u Beogradu. Dvodnevno takmičenje na sva tri nivoa, Zelenom, Narandžastom i Crvenom privuklo je veliku pažnju, a najmlađi su briljirali na betonskoj podlozi.
Crveni i Narandžasti nivo doneli su sijaset uzbudljivih mečeva i dopbro druženje mladih takmičara, koje je i voga puta iznenadio Wolt Srbija maskotom sa kojom su mogli da se druže i fotografišu i malim znakvima pažnje.
Zeleni nivo je odigran u četiri turnira na šljaci, po dva za devojčice i dečake, a na glavnim turnirima trijumfovali su Laura Adamović iz JTK i Orlavil Marko Kovačević iz Đukića. Laura je takmičenje završila sa 80 bodova ispred klupske drugarice Lene Lazarević, Maje Kukić iz Elite i Barbare Đorđević iz Crvene zvezde sa po 60. Na drugom ženskom turniru pobedu je izvojevala Amina Davidova iz Plejer zona sa 80, a pratile su je Helena Petrović iz Pume i Saša Đurđevac iz Meč igraj sa po 60.
Kod dečaka Marko je osvojio 80, a Luka Vasiljević i Ilija Perić iz Crvene zvezde, kao i Stribor Popović iz OTK i Vanja Sudar iz JTK po 60. Na drugom turniru Dimitrije Stanković iz Beogradskog TK je upisao 40, a po 30 poena su imali na kraju Teodor Svjetličić iz Crvene zvezde, Aleksa Stojanović iz Tipsarevića, Viktor Bogdanović iz Kruševca i Leon Spasić iz Đukića.