Pretraga

Spektakl na Zvezdi

Prvi Tenis 10S Grand prix turnir za sva tri nivo takmičenja održan je za vikend na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. Nije uspelo da ga pokvari ni nedeljno kišovito jutro, a preko 150 takmičara i njihovi pratioci mogli su da uživaju u takmičenju i druženju.
Zeleni nivo je odigran kroz pet turnira, tri muška i dva ženska. Kod devojčica na prvom turniru Lena Lazarević iz JTK je završila takmičenje ispred klupskih drugarica, sestara Adamović, Danice i Laure, koje su završile takmičenje sa 105 bodova, koliko su imale i Maja Kukić iz inđijske Elite i Anđela Lukić iz Meč igraj. Na drugom turniru Saša Đukić iz Meč igraj i Nevena Bosanac su bile najbolje sa po 105 poena.
U konkurenciji dečaka na tri turnira, slavili su Nemanja Stanković iz Crvene zvezde sa 140 bodova, Jovan Popović iz Metalca sa identičnim učinkom i Marko Andrić iz Radničkog sa 80 poena.
Najbolji rezultat kod devojčica na Narandžastom nivou ostvarila je natalija Lukić iz Pume (12-1), a sa 12-2 skorom takmičenje su završile Jelena Jovičić iz Grin beja, Milena Đurđević iz Protenisa i Dragana Kotur iz Elite. Vredni pomena su i rezultati Juan rae iz Grin Beja (12-5) i Milane Magamedove iz Sajmišta (11-4).
Kod dečaka Starhinja Gašić iz inđijske Elite je upisao 12-1, a sa 12-3 su takmičenje završili Mihajlo Erić iz Popkourta i Mateja Carić iz Rode. Skor 12-4 upisali su Aleksa Stojanović iz Tipsarevića i Aleksa Petrov iz Popkourta, dok je sa 12-5 takmičenje završio Luka Vuković iz Forhenda.
Za najmlađe je bio rezervisan udarni termin u nedelju u podne. Crveni nivo je ispunio i takmičarska očekivanja i zadovoljio sve kriterijume zdrave dečije igre. Takmičari su pobrali sve simpatije, a najuspešniji sa stoprocentnim učinkom od pet pobeda bili su Dušan Vukosavljević iz Zvečana i Sava Marković iz Beogradskog TK, dok je Partizanova zlatna devojčica Mina Heror briljirala sa četiri pobede bez poraza.
Oba dana turnira prisutni su bili i prijatelji Tenis 10S Grand prix serije turnira iz kompanije Wolt Srbija, koji su delili balone i poklone iznenađenja, a u nedelju je Ana Jovanović iz Novak Đoković fondacije održala predavanje roditeljima „Putem šampiona“.
Serija turnira se nastavlja 29. juna Tenis 10S Grand prix turnirom u TA Tipsarević, na SC Olimp u Beogradu, a prethodno će najbolji iz svih regiona igrati Kup Srbije za Zeleni nivo na istom mestu.

NARANDŽASTI NIVO
CRVENI NIVO